Három bajor Bangkokban - Drei Bayern in Bangkok (1976)






Ki az, akinek az én korosztályomban (30-as), vagy esetleg az idősebbekében nem dobban nagyot a szíve, (esetleg a pacemaker-e) ha eszébe jutnak a régi szép idők „Nyugat-német” erotikus-vígjátékai? Emlékszem, amikor a parabola antenna „kapitalista-szennye” elöntötte hazánkat, párosítva a „Mariahilferstrasse”-s videóival. A világ kitárult előttünk, és esténként nem a csehszlovák tv-játékok voltak főprogramként, hanem valamelyik idegen nyelvű csatorna adagolta a feszültséget, amelyekhez még a nyelvtudás is szükségtelen volt, hiszen a jófiúk-rosszfiúk internacionális nyelvezete a fegyverek hangján szólalt meg. A gyermekek nem a „Kockásfülű nyúl” mérsékelten mért izgalmait nézték meredten, hanem a Sky-on a transzformerek harcát, felváltva az RTL-en adott csodaautó, K.I.T.T. kalandjaival, netán Dr. Who-t, esetleg a Batman sorozat piff-puff feliratú bohóságait.
Este pedig, 10 után következtek a Sat 1-en általában az erotikus filmek, könnyed humorral átitatva, olyan karakterekkel, mint a kukkoló fogadós és házsártos felesége, a leszbikus iskolás lányok, bajor sörvedelő szexmániákusok, kikapós és elhanyagolt feleségek. Később szerencsére már a frissen indult magyar tv-adók is megajándékoztak ilyesmikkel, a Szív TV és a TV4 jóvoltából.
Eme magasztos és nagyszerű idők elmúltak, a reményünk is elfogyott, hogy valaha jobban fogunk élni, legalább úgy, mint NDK-s elvtársaink azóta, maradt a szánkban a néha nosztalgiától összefutó nyál, és a csettintés: de jó is volt akkoriban…
Sigi Rothemund alaposan kivette a részét ezen szórakoztató kis filmek gyártásából, bár csak Siggi Götz néven eresztette egymásra a jó bajor hölgyeket és urakat. Szereplőink arca is ismerősnek tűnhet innen-onnan, és lássuk be: ez talán nem is olyan fontos az ilyen fajta filmekben.
Szóval, a történet:
Dörzsölt egy faszi ez a Sepp polgármester. Kiapadhatatlan szexuális étvágyát nagy húzással akarja most csillapítani: Bangkokba készül, és mindezt okosan, a falu pénzén. Vele tart Toni is, aki állandóan bajor sipkában van, és szintén oda van a hancúrért.
A lakosság mit sem sejt, mert ravaszul azt adták be nekik, hogy csak München környékére utaznak, hátha rá tudnak sózni a sörgyárukban (amely az egész környéket fenntartja) készült sört vendéglátóegységekre. Pedig valójában a megrendeléseket így is alig tudják teljesíteni, olyan kereslet van. A jól eltervezett szex-túra kivitelezésébe azonban végzetes hiba csúszik: a minden lében kanál helyi lelkész megneszeli tervüket, és úgy dönt: nem hagyja a két kanos faszit magára a bűnös Bangkokban, és velük tart. A repülőn mutatkozik csak meg, hőseink nagy megrökönyödésére, és álságosan felajánlja, hogy majd ő is segít vevőt keresni.
Megérkezvén persze első dolguk lerázni a zavaró tényezőt, de az nem hagyja
magát, és útközben még egy buzinak is megtetszik Toni. Később igen gyakran pórul jár majd szerencsétlen homokos. A szálloda paradicsomi, de a lelkész mindenben akadály, és megindulnak az ilyen komédiákból jól ismerős szobacserék, na persze ott minden szállóvendég hölgy dugni akar válogatás nélkül. Toni nem is rest, és míg szegény polgármester urat végigrángatja a rekkenő hőségben a pap Thaiföld szinte összes vendéglátó-ipari egységén, házalva, addig „virágról-virágra” száll. Sepp azonban bosszút áll, és kifizet 24 órára egy szép kis helyi leányt az atyának, akit bizony az önérzetes stricik miatt kénytelen magával vinni azt, ha nem akarja, hogy megszurkálják.
Újabb bonyodalom: a plébánosnak van egy piti bűnöző hasonmása, akit a helyi gengszterek keresnek megbízásból, mert egy általa ellopott táskában fontos fénykép van, egy házasságtörésről. (Mi másról?) Nem elég hát az igen hűséges és odaadó thai lány, még üldözni is kezdik. Kétbalkezes emberrablók szegődnek a nyomába, megkezdődik a hajsza.
Hogy teljes legyen a kavar, hát Toni otthon maradt kedvese, Vroni megtudja, hová is indult párja, ezért dühösen a pernahajder után indul. Vidám üldözések, meztelen nők és bonyodalmak, félreértések és végül a happy end.
Még lelkészünk is elnyeri méltó büntetését kotnyeleskedéséért. Bár valaki kibaszna így velem…
Könnyed, humoros, hangulatos, nosztalgikus. Ez a néhány szó a fő jellemzője a filmnek. Hasadat nem fogod a kacagástól, de szórakoztató kikapcsolódás. Az erotikus jelenetek is kimerülnek meztelen nők mutatásában, ízlésesen, és témája ellenére vígjáték-jellege nem az a romlott és gusztustalan „amerikaipités” baromság, amelytől epeömlést kapok, miszerint „kölykök mindenáron dugni akarnak”, meg szüzességet elveszteni.
Ami pedig külön dicséretes: a nők igaziak. NŐK. Igazi keblek, nem műanyag szarok, nem girhes ribancok, mint manapság. Szépek, erotikusak, kisujjukban több szexualitással és nőiességgel, mint manapság bármelyik ripacs lotyónak, akit futtatnak. Még azt a kis bozontot is elnézem nekik… Egzotikus lányok, szép tájak és vidám kalandok, mi kellene mondjuk egy kellemes vasárnap délutáni szórakozáshoz? (Vidám Vasárnaphoz, hehe.)
Erősen javaslom, de természetesen csak 12 éven felülieknek. Beszerezni nem könnyű, nagyon kevés ilyen film kerül elő ebből a műfajból, de szerencsére 10 perccel ezelőtt sikerült szert tennem egy másikra is, a „Három svéd lány Tirolban” címűre. Jó hír: még online is megnézheti, aki akarja, és ismeri a google-t. Szinkronosan!
10/8
UI.: Sajnos trailer-t nem leltem hozzá...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Letöltö linket hol talizok?

 
Copyright © Filmboncolás Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur